torstai 9. huhtikuuta 2009

No more Rötväys

Tällä viikolla ei sitten päästy juurikaan rötväämään (=laiskottelemaan), kun ammattipätevyyden oppitunneilla puhalsivat uudet tuulet. Aiempia ammattipätevyyden oppitunteja ovat pitäneet leppoisat siviiliopettajat, jotka eivät juuri piitanneet vaikka puolet kurssilaisista nukkuivat ja tekivät kaikkea muuta kuin opiskelivat kesken tunnin. Alkuviikosta kuitenki oppitunteja oli pitämässä kurssista vastaava luutnantti, joka ei sietänyt tippaakaan minkäänlaista rötväystä. Varustuksen tuli olla yhtenäinen, pöytiin ei nojailtu, muistiinpanoja tehtiin ja jos joku lepuutti silmiään muutamaa sekuntia kauemmin, tuli huutoa. Toisaalta, oppitunnit menivät melko verkkaisesti edellisiin verrattuna.

Loppuviikosta oleiltiin ammattipätevyysopintojen sijaan autokoululla, joskin mm. minua kiellettiin tulemasta enää autokouluun, koska kaikki tutkinnot ym. olivat jo läpi. Siispä jouduin tänään autokoulussa rötväilyn sijaan "sykkimään" yksikön ohjelman mukaisesti. Aamun ohjelmassa oli sulkeisharjoitukset, jossa kertasimme ohimarssia, tahtimarssia ja -juoksua, sekä poistuttamista ja käännöksiä. Edellisistä sulkeisista oli omalla kohdallani aikaa jo yli kuukausi, mutta onneksi P-kauden sulkeisharjoituksista oli iskostunut jotain selkärankaankin.

Sulkeisten jälkeen pidettiin varustarkastus. Varustarkastuksessa alikersantti huutaa käytävältä listalta järjestyksessä varusteita, jotka sitten kaivetaan kaapin uumenista ja näytetään tarkistavalle alikersantille. Käytännössä listalta lueteltiin kaikki meille jaetut varusteet villasukista tähtäimensiirtoavaimeen. Minulta löytyi onneksi kaikki luetellut varusteet, mutta moni joutui tekemään häviämisraportteja oikein urakalla.

Loppupäivä meni sitten tupa-, kaappi- ja siisteystarkastuksen merkeissä ja asetarkastuksessa. Kaikki meni mukavasti nappiin ja pääsimme viettämään pääsiäislomaa. Ensiviikolla on ajoleiri, joten seuraavan kerran tekstiä tulee mahdollisesti vasta muutaman viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti